Oslo Tannlegeinformasjon

Praktisk informasjon for deg som søker etter tannleger i Oslo og omegn

Siste nytt

Få de beste forutsetningen for å finne en god tannlege i Oslo

Vår praktiske informasjon gir deg gode forutsetninger for å finne en god tannlege du kan ha livet ut. En god tannlege kjenner sine pasienter og hele din tannhistorikk.

Våre fokusområder

Vi vurderer i all hovedsak utifra tre fokusområder. Dette er de viktigste behandlingene som utføres av tannleger og som vi mener er de beste behandlingene å gjøre gode vurderinger for hvordan en god tannlege operer.

Allmenn tannbehandling

Undersøkelse, røntgen og rens

Tannregulering

Normale og usynlige tannreguleringer

Tannkirurgi

Komplisert behandling med tannkirugi

Offentlig tannlege vs privat tannlege – Hva er forskjellen?

Dette er et godt spørsmål for folk som vurderer alternativene for tannpleie.


En offentlig tannlege er en tannlege som er ansatt i en nasjonal helsetjeneste og gir tannpleie til allmennheten. En privat tannlege, derimot, er en tannlege som driver sin egen praksis og tilbyr tannhelsetjenester til enkeltpersoner og selskaper.


Hovedforskjellen de fleste er klar over mellom offentlige og private tannleger er, som du også vil se i løpet av denne artikkelen, penger.

Offentlig tannlege

Offentlige tannleger finnes på kontorer, klinikker og skoler. De jobber vanligvis med barn, ungdom og voksne. Behandlingen kan gjøres på en tannklinikk eller skole som ikke er tilknyttet et universitet eller sykehus. Offentlig tannbehandling gir vanligvis grunnleggende behandling som er nødvendig for pasienter uten komplikasjoner.

Fordeler med offentlig tannlege

Det finnes flere fordeler med offentlig tannlege. Her er noen av de:

  • Man vet som oftest hva man kan forvente, siden måten de offentlige tannklinikkene drives på er standardisert i stor grad
  • I noen tilfeller der folk ikke har råd til privat tannbehandling eller ikke finner en i nærheten, går de til lokalsamfunnets klinikk eller offentlige klinikk.
  • Offentlige tannleger drives av lokale myndigheter og tilbyr rimelig tannpleie for lokalsamfunnene.
  • Man har gratis tannlegehjelp når man er ung.

Ulemper med offentlig tannlege

Offentlig tannlege er altså rimeligere enn private tannleger, men det finnes også noen ulemper:

  • For det første gir de ikke alltid det samme servicenivået som du forventer av en privat praksis.
  • For det andre kan de være mer begrenset når det gjelder timer og tjenester som tilbys.
  • For det tredje må du kanskje vente på en avtale hvis det er noen ledige plasser tilgjengelig. Dette er fordi mange mennesker ikke søker behandling før tennene deres er i alvorlige problemer – noe som betyr at det kan være for sent når de får hjelp på et offentlig tannlegekontor.

I tillegg tilbyr vanligvis offentlige tannleger mindre skreddersydd service enn de private. Den totale kostnaden for offentlig tannhelsetjenester kan også være høyere selv om private tilbydere vanligvis tar mye høyere priser for sine tjenester, noe som kan gjøre det vanskelig økonomisk for noen pasienter som krever omfattende arbeid for å rette opp tannproblemer eller tilstander som har forårsaket dem smerte. En vesentlig faktor er kostnad tannbehandling.

Privat tannlege 

En privat tannlege er en tannlege som jobber i en privat praksis og ikke i en offentlig klinikk. Arbeidet til en privat tannlege er stort sett fokusert på tjenesten for pasientene. Private tannleger jobber på en rekke måter. Imidlertid fungerer de generelt på en lignende måte som alle andre tannleger. De setter opp kontorer og jobber fra dem, men kan også reise rundt i verden for å tilby de beste tjenestene de kan.

Hva er fordelene med privat tannlege?

Nedenfor har vi listet opp noen av de viktigste fordelene med privat tannlege:

  • Privat tannlege tilbyr generelt flere tjenester enn offentlige tannleger. Kvaliteten på tjenestene kan variere avhengig av tannlegens erfaringsnivå, men private tilbydere har generelt bedre utstyr for bedre generelle resultater når det gjelder helse og utseende.
  • Private tannleger vil unngå lange ventetider og overfylte venterom som finnes på tannlegekontorer.
  • De krever lavere avgifter enn gjennomsnittskostnaden for en tannbehandling, så disse fordelene kan være veldig attraktive for folk som trenger tannpleie.
  • Private tannleger er ofte bedre kvalifiserte enn offentlige, og deres service er som regel mer personlig, siden de ikke har et like fullpakket skjema som de offentlige tannlegene.
  • Du kan få avslag på flere tannbehandlinger ved privat tannlege, sammenlignet med offentlig.
  • Private tannleger kan være veldig fleksible med arbeidstiden, slik at de kan betjene pasientens behov døgnet rundt.

Hva er ulempene med privat tannlege?

Private tannleger har mange fordeler, men de har også ulemper. For å sikre at din munnhelse blir ivaretatt, er det best å snakke med en profesjonell og finne ut hva fordeler og ulemper ved privat tannbehandling er.

En ulempe er at du vanligvis betaler mer enn om du hadde gått til en offentlig tannlege. Den gjennomsnittlige kostnaden for rengjøring hos en privat tannlege er over 1,100 kroner, mens den samme tjenesten hos en offentlig tannlege vanligvis vil koste rundt 800-900.

Hva er billigst: Privat eller offentlig tannlege? 

For å konkludere, så er en privat tannlege er ofte dyrere enn en offentlig tannlege. Dette er fordi kostnaden for en privat tannlege behandling generelt er høyere, og de tar vanligvis betalt for behandlinger som tar lengre av tannlegens arbeidstid.

Selv om du med gode avslag og studentrabatter kan spare penger på ulike behandlinger i visse tilfeller, så vil en offentlig tannlege være billigere hvis du ikke har noe imot å vente lengre og få mindre behandling enn tiden din normalt ville være verdt.

Se hvordan tannlegen tar deg i mot

Det kan være skummelt å gå til tannlegen, spesielt første gangen. I denne fine videoen kan du se hvordan det er å gå til tannlegene for aller første gang.

Få tilsendt vårt nyhetsbrev med nyttige tannhelsetips